Vitele cu dungi din zebră

02/12/2019 | 16,032 view
Căutarea pe internet pentru știri obscure despre agricultură produce uneori informații amuzante.

Căutarea pe internet pentru știri obscure despre agricultură produce uneori informații amuzante.

La asta m-am gândit săptămâna trecută, când am pățit o poveste despre „vitele cu dungi”.

Nu, nu este vorba despre genetica „stripe” de zebră care generează vite la bovine. Dar, este aproape.
Se pare că oamenii de știință aprofundându-se în subiectul profund și mistificant de ce au descoperit zebra, că nu este pentru camuflaj să confunde prădători ca leii, ci servește pentru a oferi o protecție împotriva celui mai mic dintre prădători - mușcături mușcătoare - adăugându-și creierul adolescent cam pe unde a ateriza pe zebră pentru a mușca.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că dungi alb-negru care contrastează puternic într-un fel confundă muștele mușcătoare și oferă zebrelor o măsură de apărare împotriva lor.
Astfel, luând concluziile cercetărilor în zebră la un nivel mai practic, oamenii de știință au decis să-și extindă cercetările la „bovine cu dungi albe și negre”. Au obținut trei grupuri de bovine negre. Pe un grup, ei pur și simplu pictau dungi de culoare albă ca părul negru. Pe alta, au pictat dungi negre pe piele neagră. Iar pe a treia, controlul, au lăsat-o doar pe mama natură să ia cursul.

Ceea ce au descoperit se poate dovedi practic în îmbunătățirea protecției bovinelor împotriva insectelor mușcătoare. Cercetările asupra bovinelor au arătat că vitele „în dungi” au în jur de 50 la sută mai puține insecte mușcătoare decât vitele „cu dungi negre” și grupul de control. Vitele cu dungi zebră s-au enervat mai puțin prin mușcarea muștelor și au obținut mai bine.

Deci, nu va fi surprins în viitorul apropiat să vedeți bovine cu dungi zebre în pășuni din întreaga lume. Doar că arată că cercetările uneori obscure, cu o valoare aparent mică, practică, descoperă ceva destul de practic.

• • •

Un wuz cowboy de 30 de zile în salonul local, care a avut un timp excelent cu prietenii săi - bere de vârtej, piscină de joc și tabla de șah, ocazional cu două trepte cu o barulă.

Dintr-odată, telefonul său a sunat și a primit o adevărată ureche plină de osândă de la soția sa. După ce s-a spânzurat, el le-a explicat prietenilor săi: „Îmi pare rău, băieți, trebuie să mă întorc acasă. Cât de bine ar fi să știu că, atunci când soția mea a spus că ar trebui să ieșim și să sărbătorim aniversarea noastră în seara asta, ea însemna că ar trebui să ieșim undeva împreună? "

• • •

Jay Esse din Colorado a trimis acest amuzant.

Într-un sfârșit de săptămână cald de vara, o soție de la fermă îi amintește soțului său că gazonul are nevoie de cosit.

Este atât de fierbinte că marfa ei întreabă în glumă: „E prea cald, cred că mă voi dezbrăca și voi tăia peluza un aspect natural. Dacă o fac, ce crezi că vor crede vecinii când vor conduce?

Fără să ezite o clipă, soția lui a răspuns: „Probabil vor crede că m-am căsătorit cu tine pentru banii tăi.”

• • •

Știri de ultimă oră despre „Trick”, calul de cursă în care am un interes de curse de 10%. Nu a condus a doua sa cursă în Parcul Remington din Oklahoma City, deoarece a descoperit că este un ridicol sau un criptorhidă - unul dintre testiculele sale nu au coborât din corpul său în mod corespunzător. Aceasta este o afecțiune care provoacă disconfort extrem.

Deci, s-a luat decizia de a transforma „Trucul” într-o încetare și asta s-a întâmplat. Așadar, „Trick” este acum într-un mod de reparație, vindecare și nu va fi difuzat pentru un timp incert în viitor.

Aceasta este o transformare pe termen scurt în rău, dar s-ar putea dovedi a fi bună pe termen lung. După ce Trick se va întoarce la antrenament, va fi mai matur și, sperăm, pe deplin sănătos. Cel puțin starea lui explică cel mai probabil performanțele sale slabe în timpul primei sale curse.

• • •

Uneori mă întreb de ce continuu să scriu această coloană. Cu siguranță nu este pentru bani. Motivul principal este pentru că mă menține implicat - cel puțin la periferie - în agricultură, alegerea mea de carieră cu numărul 1.

Dar, atunci am primit o scrisoare în urmă cu mai bine de un an care îmi oferă un alt motiv pentru scrierea coloanei mele. Scriitorul a fost „Joy N.” din Cedar Rapids, Iowa. Citește:

„Am citit toate coloanele tale tatălui meu în vârstă în timpul vizitelor mele săptămânale și de obicei ne fac pe amândoi să râdă despre ceva. Tata locuiește într-o unitate de locuit asistată la aproximativ o oră de la mine. El primește un abonament la hârtia în care este publicată coloana dvs. Nepoata lui și familia ei i-au dat abonamentul cadou. Ei trăiesc și gestionează o întreprindere de bovine hrănite cu iarbă, aproape de Rosebud, Mont.

„Am vrut doar să te anunț pe tata și mie îmi place atât să aud despre escapadele tale, cât și despre punctele de vedere ale naturii umane și despre toate lucrurile care merg împreună cu aceste situații.

„Îți doresc să ai succes în continuare. Continuați scrierea bună. ”

Și răspund: „Mulțumesc pentru complimente”.

• • •

Acum, vorbe de mulțumire potrivite de la un gânditor Daniel Humm: „Ceea ce îmi place de Ziua Recunoștinței este că este vorba doar de a mă reuni cu prietenii sau familia și a savura mâncarea. Este într-adevăr pentru toată lumea și nu contează de unde vii. ”

Atât de adevărat. Au un bun „un. ❖

Other articles