Queensland va introduce teste de preg

02/12/2019 | 15,806 view
Testele de sarcină a bovinelor din Queensland sunt în curs de scuturare, practicienii laici să obțină undă verde în cadrul unei noi scheme de acreditare.

Testele de sarcină a bovinelor în Queensland sunt în curs de scuturare, practicienii laici să obțină undă verde în baza unei noi scheme de acreditare.

Modificările aduse reglementărilor vor însemna testarea sarcinii la bovine și scanarea ovariană în scopuri comerciale și cercetările științifice vor putea fi efectuate de o gamă mai largă de oameni.


Ministrul Agriculturii, Mark Furner, a declarat că anterior doar chirurgii veterinari înregistrați ar putea efectua teste de sarcină la bovine sau scanare ovariană pentru plata.

„După un proces îndelungat de consultare, suntem siguri că aceasta va beneficia de industrie dacă alte persoane decât chirurgii veterinari pot efectua teste și scanări”, a spus el.

„Acest lucru va fi de un beneficiu deosebit în North West Queensland, unde producătorii de bovine nu au întotdeauna disponibile chirurgi veterinari ușor disponibili pentru a face teste de sarcină pentru gestionarea efectivelor și pentru exporturi vii.

„Orice probleme de bunăstare a animalelor pot fi abordate în mod corespunzător în cadrul noilor aranjamente propuse.

"În perioada de consultare, am căutat contribuții de la chirurgi veterinari, specialiști în testarea sarcinii la bovine, laici interesați, producători de carne de vită și lactate, exportatori vii, reprezentanți ai bunăstării animalelor, organisme de vârf din industrie și comunitate."

Domnul Furner a spus că guvernul Queensland va colabora cu industria până anul viitor pentru a pune în aplicare reformele.

"Departamentul Agricultură și Pescuit va funcționa prin probleme de acreditare cu părțile interesate interesate", a spus el.


"Anticipez că o schemă adecvată va fi proiectată de părțile interesate și va fi gata de începere când legea va intra în vigoare."

Dar veterinari australieni pentru bovine au ridicat îngrijorarea unor dereglări ar putea îndepărta serviciile veterinare departe de tufă și spun că o deficiență de abilități rezultantă are efecte grave asupra fluxurilor de bunăstare a animalelor, supravegherii bolilor și pregătirii bolilor exotice și piețelor exporturilor vii.

Președintele ACV, Ian Bradshaw, a declarat că este dezgustat de faptul că AgForce a aflat despre schimbările înainte ca industria veterinară să știe că a fost luată o decizie.

"Este patent ridicol să spunem că testele de pregătiri laice nu vor avea un impact real asupra viabilității practicilor veterinare în regiunile rurale și regionale din Queensland", a spus el.

Acest lucru este clar fals, deoarece venitul din diagnosticul de sarcină stă la baza practicilor vitelor, nu doar datorită încărcării de bază pe care o generează, ci a faptului că este o muncă de rutină, programabilă, care poate fi efectuată eficient.

„Această lucrare ajută să sprijine o mare parte din celelalte servicii veterinare oferite producătorilor de bovine, care sunt adesea imprevizibile, neprofitabile și, nu în mod neobișnuit, apar urgențe în afara orelor de lucru.

Răspundeți la situații de urgență veterinară, fie că un fătat, care investighează un eveniment de mortalitate sau un eveniment semnificativ de boală nu merge la orar sau nu îndeplinește un buget. "


Dr. Bradshaw a spus, de asemenea, că testerii de sarcină laici ar putea să nu poată oferi același nivel de acuratețe de diagnostic pe care l-ar putea medicii veterinari calificați.

„Există o diferență mare între a fi 95% drept și a fi 99% drept”, a spus el.

Domnul Furner a spus că unele practici veterinare pot alege să angajeze sau să lucreze alături de testeri laici, permițând chirurgilor veterinari să adauge valoare prin baza lor mai largă de competențe.

"Ca parte a consultării, producătorii au clasificat costurile și actualitatea testării sarcinii ca fiind cele mai importante considerente, urmate de precizia testării sarcinii și disponibilitatea serviciilor de biosecuritate", a spus el.

"Respect prioritățile exprimate de producători și le-am luat în considerare în evaluarea mea.

„Rolul important jucat de chirurgii veterinari în supravegherea și reacția bolii la distanță este recunoscut”.

Președintele AgForce, Will Wilson, a declarat că organismul industriei apreciază munca depusă pentru a recunoaște nevoile producătorilor din Queenslandul rural și regional.

New regulations will be brought in surround lay cattle preg testing in Queensland.
"AgForce așteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu alții pentru a stabili o schemă de acreditare bazată pe industrie cât mai curând posibil", a spus el.

„Să fie foarte clar, nu este vorba de a scoate afacerile de la veterinari sau de a reduce standardele.

„Este vorba despre asigurarea unui acces sporit la teste de sarcină fiabile, la timp și rentabile și la îmbunătățirea bunăstării animalelor.

„Acum trebuie să lucrăm din greu cu alții pentru a pune în aplicare o schemă de acreditare bazată pe industrie cât mai curând posibil”.

Între timp, purtătorul de cuvânt al agriculturii din opoziție, Tony Perrett, a criticat timpul necesar pentru a lua o decizie în această privință, procesul de consultare începând din octombrie 2018.

Producătorii și veterinarii de bovine au rămas atârnați de această decizie de mai bine de un an, în timp ce forța de muncă și-a distras sinele cu un scandal de integritate după altul ”, a spus el.

În timp ce LNP salută o decizie privind testarea sarcinii, este esențial ca Guvernul să continue să colaboreze cu întreaga industrie pentru a se asigura că orice schimbare beneficiază de toate, nu doar de câteva. "

Other articles