Producătorii de bovine ating punctul de vârf și se descarcă greu

02/12/2019 | 15,858 view
CATTLE se inundă pe piață pe măsură ce data de închidere a activității sale de vânzare din 2019 se apropie, iar producătorii sunt nevoiți să apeleze mai departe decât deciziile de închidere săptămânal cu care s-au confruntat atât de mult timp.

CATTLE se inundă pe piață pe măsură ce data de închidere a activității sale de vânzare din 2019 se apropie, iar producătorii sunt nevoiți să apeleze mai departe decât deciziile de închidere de la o săptămână la alta cu care s-au confruntat atât de mult timp.

Numerele mari descărcate în Queensland și NSW în ultima zi de săptămână au sfidat așteptările analiștilor și agenților, având în vedere starea deja epuizată a efectivului.


În ciuda prețurilor puternice de export ale cărnii de vită, care au acordat sprijin bovinelor grele, oferta excesivă a atras piața bovinelor tinere în jos. Indicatorul de referință al bovinelor estice a scăzut vineri sub 500 de cenți pe kilogram greutate în carcasă vineri, cu 14c în urmă cu o săptămână în urmă și 24c în aceeași săptămână a anului trecut.

Furtunile care au sosit au fost prea puține, prea mici și prea îndepărtate între ele, condițiile de la uscat până la disperare au persistat în cea mai mare parte a țării producătoare de vite din Australia de Est.

"De la Blackall la Tamworth, nu există nicio zonă în care cineva să aibă un sezon mediu", a spus Ashley Loveday, Elders Dalby.

„Acum a trecut punctul în care majoritatea pot atârna mai mult, în special ajungând într-o perioadă în care nu vor avea opțiunea de a vinde.

"Abatoarele sunt pline până la sfârșitul anului și asta a avut, de asemenea, un efect de curgere asupra prețurilor de vânzare".

Domnul Loveday a spus că dacă nu ar fi existat o pauză decentă și răspândită pe parcursul anului nou, producătorii vor continua să taie în efectivul lor - nu a fost de ales.

Analistul Mecardo, Angus Brown, a raportat capul de 80 de mii pe care șantierele din Coasta de Est au lovit-o la sfârșitul lunii noiembrie a fost un record pentru primăvară și doar a doua oară volumele au obținut acest nivel în acest an.


El a spus că NSW și Queensland conduc vânzarea, cu 31% și, respectiv, 68 pc față de anul trecut.

Agentul Inverell, Tom Oakes, CL Squires & Co, a declarat că unii producători din nordul NSW erau acum înapoi la o treime din efectivul lor și „dacă este încă cald și uscat după Crăciun, ei spun că ultimul dintre ei va merge”.

Oamenii aflați în acea situație ar rămâne probabil fără vite, pentru un timp, a spus el.

„Pe țara cu sol negru, aceștia vor merge să tunde pentru fluxul de numerar mai rapid sau unii vor intra în oi”, a spus el.

Tobin Gorey, în ultimul trimestru Ag al Băncii Commonwealth-ului, a declarat că reconstruirea efectivelor a fost acum o sarcină imensă.

"Efectivul de bovine este acum în jur de trei milioane de capete sub vârful său, iar efectivul de vaci se află la aproximativ 1,5 m mai jos", a spus el.

"Având în vedere că, atunci când plouă, unele dintre previziunile care suna sălbatic despre prețurile bovinelor care se hrănesc în Australia pot părea mai mult sau mai puțin domesticite."

Unii analiști au oferit un EYCI care depășește 800c / kg atunci când se încheie sezonul.

"Revolutia la ploaie va fi de 360 ​​de grade", a spus dl Loveday.

Și, în timp ce producătorii și-au tăiat efectivele în mod dramatic și au răspândit bovine, ceea ce înseamnă că cantități mai mici de furaje vor merge mai departe, agenții încă cred că va dura mai mult decât media ploilor de vară pentru a-i muta pe restocatori.

"Probabil că acest sezon umed din nord nu va fi declanșatorul unei mari creșteri a prețurilor", a spus Gorey.


Tendințe sudice
Domnul Brown a spus în sud, tendințele de întrerupere înainte de Crăciun erau mai normale. În această etapă, era de așteptat ca numerele de vânzare din Europa de Sud în ianuarie să fie la fel cu anul trecut.

Cu toate acestea, prețurile puternice pentru bovinele terminate, din cauza cererii globale excepțional de bune, combinate cu sezonul mai bun, înregistrau un număr mai mare de vite grele care apar acum, a spus el.

Răspândirea dintre volanele grele terminate și cele mai slabe rămâne la unele dintre cele mai înalte niveluri în 10 ani, spune cel mai recent Rabobank Beef Quarterly.

Multe vânzări de bovine includ acum o proporție ridicată a stocului de reproducere de calitate, ceea ce va avea un impact durabil asupra capacității viitoare de producție de carne de vită, a spus analistul Rabobank, Angus Gidley-Baird.

În prezent, sacrificarea vacilor este cu 18pc mai mare decât în ​​2018, ceea ce reflectă lichidarea continuă a efectivelor de bovine.

Dl Gidley-Baird a spus că producătorii încearcă să țină cont de ce crescători ar putea, pentru a avea o afacere anul viitor.


Cumpărarea de bovine în scopul de a le flutura în prezent pare neauzită.

Cumpărătorii și procesatorii de hrană au oferit un anumit sprijin pentru prețurile bovinelor din magazin, procesatorii achiziționând bovine mai tinere din cauza unor rentabilități puternice la export, a spus Adam Cheetham, analistul principal din carne și animale din Australia.

Bovinele care se deplasează prin șantierele de vest din vest, de asemenea, au survenit la niveluri de vârf aproape în ultimele săptămâni ale lunii noiembrie, prețurile puternice ale bovinelor tinere atrăgând șantiere mai mari, a raportat el.

În timp ce vestul a înregistrat, de asemenea, precipitații sub medie pe tot parcursul anului 2019, o precipitații ușor mai bune de toamnă și unele activități de restabilire au oferit sprijin pieței, indicatorul Western Young Cattle rămânând constant puternic și peste 500c / kg din mai, a spus Cheetham.

Other articles