MĂSURAREA REZULTĂRII STOCULUI DE CATTLE ÎN CEA MAI BUNE EMISII DE NITROGEN

02/12/2019 | 15,694 view
Numărul de vaci, tauri și viței în Olanda a scăzut cu 3% în acest an la 3,8 milioane, a raportat vineri Statistici Olanda, pe baza cifrelor provizorii din recensământul agricol. "Acest lucru este extrem de benefic pentru dosarul de azot", a declarat pentru RTL Nieuws, Cor Pierik, economistul agricol la Statistici Olanda.

Numărul de vaci, tauri și viței în Olanda a scăzut cu 3% în acest an la 3,8 milioane, a raportat vineri Statistici Olanda, pe baza cifrelor provizorii din recensământul agricol. "Acest lucru este extrem de benefic pentru dosarul de azot", a declarat pentru RTL Nieuws, Cor Pierik, economistul agricol la Statistics Netherlands.

Reducerea numărului de bovine este rezultatul măsurilor luate în 2016 pentru reducerea numărului de vaci lactate și, prin urmare, a fosfatului. Anul trecut, aproape 40 la sută din emisiile de azot din agricultură au provenit din efectivele de bovine - vaci, tauri și viței. Acum, când stocul este în scădere, aceste emisii vor scădea și ele. Statistici Olanda nu a calculat cu cât.

Două treimi din bovinele din Olanda pot fi găsite în Gelderland, Noord-Brabant, Overijssel și Friesland. În Noord-Brabant, numărul de vite a scăzut cel mai mult, cu 5 la sută sau cu 30 de mii de vaci, viței și tauri.

Cows in a stable

De asemenea, populația de porci din Olanda a scăzut, cu 2% până la 12 milioane. Jumătate dintre porcii din Olanda sunt păstrați în Noord-Brabant, unde numărul porcilor a scăzut puțin mai repede, cu 3%.

În timp ce în Olanda există mai puține porci și bovine, numărul caprelor este în creștere. Anul acesta Olanda numără 614 mii de capre, cu 4,5% mai mult decât un an mai devreme. În vara anului 2017, Gelderland și Noord-Brabant au ordonat oprirea populațiilor de caprine în creștere, din cauza fricii de riscurile pentru sănătate. Însă anul acesta numărul caprelor din aceste provincii a crescut cu 6%, respectiv cu 2%.

Other articles