Este posibil ca bovinele să fie crescute mai repede și să mănânce mai puțin - și ar putea reduce emisiile de metan cu o treime

02/12/2019 | 15,907 view
Emisiile de metan provenite de la bovine pot fi reduse cu o treime dacă fermierii folosesc cele mai ecologice animale de rasă, spun specialiștii.

Emisiile de metan provenite de la bovine pot fi reduse cu o treime dacă fermierii folosesc cele mai ecologice animale de rasă, spun specialiștii.

Fermierii ar putea începe anul viitor să crească vite, care cresc mai repede, dar mănâncă mai puține furaje, astfel încât să reducă amprenta de carbon a industriei.

Emisiile de metan provenite de la bovine pot fi reduse cu aproximativ o treime dacă fermierii folosesc cele mai ecologice animale de rasă, spun oamenii de știință.

Diferența de emisii de la cel mai bun și cel mai rău bovin a fost de aproximativ 30%, potrivit profesorului Mike Coffey de la Scoția Rurală din Scoția.

Cows in a grassy field

El a spus că până în 2020, fermierii vor putea selecta taurii pentru reproducere, care vor face ca tatăle sătești care consumă mai puține furaje pentru cantitatea de lapte pe care o produc.

Dar prof. Coffey a spus că următoarea etapă va încerca să măsoare metanul dat de diferitele rase de bovine pentru a găsi care sunt cei mai scăzute emițătoare.

Metanul, produs atunci când o vacă aruncă sau trece vântul, este un gaz cu efect de seră puternic și este de aproximativ 28 de ori mai puternic decât dioxidul de carbon la încălzirea Pământului.

El a spus: „Există un premiu imens, diferența dintre cele mai bune și cele mai proaste animale în ceea ce privește eficiența hrănirii bovinelor este de aproximativ 30%.

„Deci, dacă fiecare fermier din țară ar folosi cele mai bune animale, am putea economisi aproximativ 30% din emisiile la bovine”.

El a adăugat: „Până anul viitor fermierii vor putea selecta tauri ale căror fiice consumă mai puține furaje pentru cantitatea de lapte pe care o produc.

„Unde mergem alături este, putem efectiv măsura emisiile de metan din grupurile de animale.”

Prof. Coffey a spus că cumpărătorii ar putea în curând să poată verifica etichetele cărnii pentru a afla cât de mult au avut impactul asupra mediului asupra alimentelor lor.

El a adăugat: „Așteptarea mea este că, la un moment dat, în viitorul apropiat, vor exista etichete de produse care se referă la eficiența sau impactul carbonului asupra produselor alimentare”.

Între timp, oamenii de știință au avertizat că toți cei vegani nu vor rezolva problemele de mediu din sectorul agricol.

Profesorul Geoff Simm, de la Universitatea din Edinburgh, a spus că sectorul cărnii a fost „demonizat” și că a merge vegan nu ar reduce la minimum utilizarea terenului.

Other articles