Emisiile de bovine lactate ar putea fi reduse fără reducerea efectivelor, descoperă studiile

02/12/2019 | 15,534 view
Fermierii și-ar putea reduce semnificativ emisiile de carbon prin reproducerea mai bună în sectorul de carne de vită și sacrificarea animalelor mai devreme, potrivit noilor cercetări irlandeze.

Fermierii și-ar putea reduce semnificativ emisiile de carbon prin reproducerea mai bună în sectorul de carne de vită și sacrificarea animalelor mai devreme, potrivit noilor cercetări irlandeze.

O reducere cu până la 28 la sută a emisiilor de carbon în sectorul produselor lactate a cărnii de vită este posibilă, sugerează colaborarea de cinci ani a Teagasc, Federația Irlandeză de Creștere a Bovinelor (ICBF) și ABP Food Group, cea mai mare companie irlandeză de prelucrare a cărnii.

Concluziile sugerează că poate fi posibilă reducerea emisiilor din efectivele naționale de carne de vită, fără a fi necesară reducerea dimensiunii sale, este de asemenea sugerat.

Aproximativ 3.000 de bovine au fost evaluate în cadrul cercetării permise de tehnologia care monitorizează emisiile enterice (intestinale) ale animalelor individuale.

Studiul examinează impactul asupra mediului și economic al geneticii îmbunătățite asupra efectivelor de vită lactate. Rezultatele subliniază, de asemenea, potențialul pentru randamente îmbunătățite (datorită creșterii în greutate) de până la 200 EUR la valorile carcaselor de animale pentru fermierii de vită.

Șeful cercetării produselor lactate la Teagasc, Dr. Pádraig French, a declarat că producția de carne de vită de la efectivele de lapte pe sisteme pe bază de pășune a fost eficientă din punct de vedere ecologic și economic. „Această cercetare a demonstrat că poate fi făcută și mai eficientă prin fermierii de lapte care selectează cei mai buni tauri pentru a produce animale care au terminat la o vârstă mai mică, cu cerințe de hrană mai mici.”

Schimbare majoră
Există o schimbare majoră de la vițătorii de vită la bovine lactate, care este acum cea mai importantă sursă de carne de vită irlandeză.

„Întrucât efectivul de lapte național contribuie în prezent la peste 60% din animalele de vită, impactul fermierilor care selectează sirenele de vită pot avea un impact foarte important asupra emisiilor de carbon naționale pentru animale”, a spus dr. Franceză.

Cea mai mare parte a cercetării a fost realizată la o fermă de cercetare ABP, o exploatație de 280 de acri deținută și administrată de James și Michael Sheppard în Clonegal, Co Wexford. Unele animale au fost, de asemenea, aduse la instalația de testare a performanței ICBF la Tully, Co Kildare, unde au fost generate date privind eficiența hranei și producția de gaze cu efect de seră.

Aflați mai multe

Directorul tehnic ABP și sustenabilitate, Dean Holroyd, a declarat că datele arată că este posibil să se reducă semnificativ impactul de carbon al efectivelor naționale de carne de vită, fără a fi necesar să se reducă.

„Este clar că există o oportunitate de reducere a emisiilor de carbon prin genetica îmbunătățită și credem că aplicarea acestor constatări poate juca un rol semnificativ atunci când vine vorba de reducerea de gaze cu efect de seră, așa cum este prevăzut în planul de acțiune climatică din 2019 al Guvernului”, a spus el. adăugat.

Directorul tehnic ICBF, Andrew Cromie, a menționat că rezultatele stabilite la fermă au fost acum componente critice ale programului său de creștere a cărnii de vită. „Acest lucru ne oferă o mare încredere că rezultatele studiului până în prezent sunt reale și repetabile în industria de vită a produselor lactate. În mijlocul tuturor disperărilor din jurul cărnii de vită, aceasta este o poveste cu adevărat pozitivă. ”

Măsuri precum vârsta la sacrificare și producția de metan enteric trebuiau incluse în evaluarea genetică de rutină și în sistemele de referință ale efectivelor.

Aproximativ 700.000 de viței de lapte de vită sunt produși anual cu majoritatea sacrificate la 30 de luni. Mutarea acestui lucru cu doar două luni ar oferi o reducere de 10% a emisiilor enterice, a spus dr. French.

Aplicarea programului în întregime ar putea duce la reducerea anuală a unui milion de tone de echivalent CO2 până în 2030 - în prezent, emisiile din agricultură sunt de 20,2 milioane de tone.

Cercetarea va fi revizuită în comun înainte de publicare.

Other articles