Abatorul cu mai multe specii Batchelor se redeschide oficial, „binecuvântare” pentru industria bovinelor și a bivolelor NT

02/12/2019 | 15,869 view
Industriile de bovine și bivoli din Teritoriul de Nord au din nou acces la un abator comercial important, iar carnea Batchelor a fost redeschisă oficial.

Abatorul din Batchelor, situat la 100 de kilometri sud de Darwin, a ieșit din acțiune din 2003, dar a fost readus la viață datorită unei recondiționări multimilionare de către compania de carne Central Agri Group.

Vorbind cu ABC Rural, întrucât primele animale ajungeau la fața locului pentru prelucrare, Peter Polovinka, de la Agri Central, a spus că a fost nevoie de 18 luni de muncă grea pentru ca abatorul să funcționeze.

„A fost un slog greu și acum mergem în sfârșit”, a spus el.

„Pentru mine înseamnă foarte mult să încep procesarea bovinelor și a bivolilor aici pentru fermierii și proprietarii de stații.

"Este bine pentru economia de aici, pe teritoriu, să prelucreze carne de vită și bivoli aici în Batchelor și să o trimită peste tot în lume."

Dl Polovinka a declarat că primele loturi de carne de vită cutată din abator vor fi exportate pe piețe precum Japonia, Vietnam și Singapore.

El a spus că abatorul a avut speranța de a aproviziona stocuri atât de la vest cât și de Kununurra în Kimberley, la est de Borroloola și la sud de Tennant Creek.

NT a fost fără un abator major de când Compania australiană agricolă (AACo) și-a asaltat abatoarea de 100 de milioane de dolari la Livingstone anul trecut.

Sosesc vitele
Jed Fawcett, contractant, a fost la fața locului în această dimineață, livrând tauri de scrub la abator.

El a spus că oamenii implicați în industria bovinelor au fost foarte dornici să vadă abatorul înapoi în producție.

„O fabrică de carne cu mai multe specii va fi foarte bună pentru teritoriul de Nord și va completa foarte bine comerțul cu exporturi vii”, a spus el.

"Și pentru industria bivolilor, acest lucru va fi minunat."

Contract musterer Jed Fawcett

Veteranul industriei de bivoli, Michael Swart, a declarat că populația de bivoli ai NT este în creștere și că o fabrică de carne la Batchelor a fost un „zeu” pentru industrie.

„În momentul de față, principala noastră piață de bivoli este cea care trimite tauri pentru comerțul cu exporturi vii”, a spus el.

„Am văzut că numerele de bivoli izbucnesc în locuri precum Arnhem Land, așa că trebuie să verificăm aceste numere și acest tip de facilități va ajuta acest lucru.

„Avem nevoie ca acest lucru să fie un succes și nu există niciun motiv pentru care nu ar trebui să fie așa.

„Întotdeauna primim o mulțime de întrebări de la peste mări cu privire la carnea de bivoli, așa că, dacă se pot prinde de asta, atunci nu ar trebui să fie deloc o problemă [pentru ca acest abator să devină un succes]”.

Măgărițe într-un padoc
Compania nu este încă acreditată pentru a procesa măgarii, ca aceștia în apropierea abatorului. (ABC Rural: Dan Fitzgerald)
ABC Rural a observat luni o mulțime de măgari sălbatici într-un padoc, chiar lângă abator. au existat zvonuri că fabrica Batchelor va prelucra și animale sănătoase, cum ar fi măgarii.

Întrebat despre ei, domnul Polovinka a spus că compania nu a fost acreditată pentru procesarea măgăriilor, dar a avut în vedere opțiunile acestora.

"Nu în această etapă, dar vom analiza asta în viitor", a spus el.

Directorul executiv al Asociației Cattlemens NT, Ashley Manicaros, a declarat că redeschiderea abatorului Batchelor este o veste excelentă pentru industria bovinelor.

El a spus că, de la închiderea abatorului AACo, vitele Top End care nu erau potrivite pentru comerțul cu exporturi vii, rămăseseră în padocuri sau fuseseră camionate cu mii de kilometri până la abatorul Kimberley Meat Company, lângă Broome, sau la abatoare din est.

"Chiar dacă dimensiunile sunt destul de reduse, din punct de vedere australian, ne permite să intrăm pe o piață de export de carne de vită, care este un spațiu în care nu am reușit să jucăm de când AACo a închis Livingstone", a spus domnul Manicaros spus.

„Deci, aceasta este o binecuvântare din punctul nostru de vedere”.

Muncitorul abatorului Brett Dooley
Batchelor-locali Brett Dooley este încântat de noul său loc de muncă la abatorul Central Agri. (ABC Rural: Dan Fitzgerald)
Locuri de muncă locale
Primele bovine urmează să fie procesate marți, iar până la sfârșitul săptămânii, abatorul ar trebui să omoare aproximativ 120 de animale pe zi.

Anul viitor este de așteptat să proceseze aproximativ 30.000 de animale.

Abatorul angajează în prezent aproximativ 40 de persoane, dar compania a spus că va crește în 2020.

„Am avut norocul să ridicăm forță de muncă calificată de la uzina AACo [care a funcționat anterior]”, a spus Stuart Brooks de la Agri Central.

"Există încă câteva CV-uri aici, așa că sperăm să mai putem câștiga câțiva localnici în cărțile noastre."

Muncitorul abatorului, Brett Dooley, a declarat că nu a mai lucrat niciodată într-o fabrică de carne, dar a fost încântat de noul său loc de muncă, care se afla la "aproximativ un minut distanță de aleea mea".

„Economia de aici va prospera și este nevoie de mult timp”, a spus el.

„O mulțime de afaceri pe aici au făcut-o lent și constant

"Abatorul va face ca Batchelor să prospere din nou și va merita să fie aici."

Other articles