Împingeți pentru putere pentru a expulza acționari scântei nou rând pentru AWI

01/12/2019 | 15,629 view
O propunere de a da australian lână inovare bord dreptul de a expulza un acționar a stârnit un nou rând cu corpul de vârf, Woolproducătorilor Australia.

O propunere de a da australian lână inovare bord dreptul de a expulza un acționar a stârnit un nou rând cu corpul de vârf, Woolproducătorilor Australia.

Puterile de expulzare sunt cuprinse într-un pachet de modificări propuse ale Constituției AWI a căror soartă va fi decisă printr-un vot acționar la adunarea generală anuală de săptămâna viitoare.

Revizuirea de către Ernst & Young a performanței și a guvernanței lui AWI a recomandat includerea competențelor în Constituția AWI pentru a o alinia cu Dairy Australia Ltd.

Jo Hall, director executiv al Woolproducătorilor, a declarat că a încercat să afle de ce AWI a decis să caute puterile de expulzare în timp ce ignorând recomandările cheie EY, ar fi punerea unui termen maxim pe mandatul unui regizor.

Thats destul de drăguț de AWI dat au existat o multime de alte (EY) recomandări, ar fi recomandarea mandatului (pentru maxim 10 ani termeni), care nu s-au deranjat să includă.

Modificările constituționale propuse ar da Consiliului sau acționarilor dreptul de a expulza un acționar „pe motive rezonabile „.

AWI a declarat acționarilor că problema mandatului directorului era încă în consultare și că va fi rezolvată la AGM, sau înainte de anul viitor.

Doamna Hall a declarat că a încercat, de asemenea, să clarifice cu Departamentul Agriculturii dacă vreun acționar expulzat din companie va trebui să plătească taxa obligatorie pentru întoarcerea lânii.

„Nu ai putut aștepta pe cineva să plătească o taxă și apoi să nu fie în măsură să-și exercite drepturile dumneavoastră ca un acționar, „, a spus ea.

În mod similar ignorat în schimbările constituționale propuse a fost recomandarea EY de tăiere a cerinței că oamenii care caută alegerea la bord AWI obține mai mult de 99 de semnături acționar în sprijinul nominalizării lor.

O explicație în anunțul reuniunii anuale a AWI a declarat că consultarea amplă cu grupurile reprezentative de woolgrower a elaborat un consens pentru menținerea regulii actuale pentru a preveni ca alegerile din cadrul Consiliului să devină în mod inutil complexe și costisitoare.

Modificările constituționale includ cerința ca președintele AWI să dezvăluie la începutul unei reuniuni generale anuale numărul de proxy-uri pe care le deține și o defalcare a instrucțiunilor de proxy direcționate și nedirijate.

Între timp, ministrul federal al agriculturii, Bridget McKenzie, și-a exprimat îndoielile cu privire la modul autentic al Consiliului AWI este de a face schimbări, inclusiv schimbarea culturală.

Într-o scrisoare adresată Președintelui AWI, Colette Garnsey, ministrul a regizat compania pentru a-i oferi o actualizare scrisă privind progresele înregistrate cu punerea în aplicare a fiecăreia dintre recomandările lui EY 82.

„De asemenea, mă aștept ca AWI să-mi ofere, ca răspuns la această scrisoare, cu o strategie de comunicații pentru modul în care va oferi un nivel mai mare de transparență și de asigurare pentru a percepe plătitorilor cu privire la punerea sa în aplicare a revizuirii și operațiunile sale mai largi, ” Senatorul McKenzie Wrote.

Ea i-a cerut de asemenea lui AWI să ofere acționarilor o actualizare a progreselor înregistrate în punerea în aplicare a recomandărilor de revizuire la reuniunea generală anuală de la Sydney din 22 noiembrie.

Revizuirea EY a fost extrem de critică a lipsei de colaborare a lui AWI cu alte corporații de cercetare și dezvoltare și organisme de cercetare.

„Într-o piață din ce în ce mai competitivă la nivel mondial, este esențial ca noastre rurale de cercetare și de dezvoltare corporații sunt axate pe furnizarea de beneficii pentru a percepe plătitorilor și să permită industriilor noastre de a sări înainte de concurenții noștri, ” a spus senatorul McKenzie.

Trei posturi vacante pe Consiliul AWI vor fi completate după numărarea voturilor la AGM AWI lui în Sydney pe 22 noiembrie.

Dar, în primul rând, acționarii ar trebui să sprijine rezoluția pentru a restrânge dimensiunea Consiliului de administrație la șapte directori.

În cazul în care nu atât de mulți ca șase noi membri ai Consiliului ar putea ales ca constituție permite pentru un maxim de bord de 10.

Povestea AWI în apă fierbinte peste împinge pentru a expulza acționari a apărut pentru prima dată pe Farm online.

Other articles